:

Wat is een mooi lettertype voor cv?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een mooi lettertype voor cv?
  2. Welk lettertype niet gebruiken?
  3. Wat is het beste lettertype voor een verslag?
  4. Wat is een professioneel lettertype?
  5. Wat is de standaard lettergrootte op Word?
  6. Wat is een normaal lettertype?

Wat is een mooi lettertype voor cv?

De beste lettertypes voor je cv en sollicitatiebrief in 2021 Wat ons betreft zijn Arial, Calibri, Open Sans, Roboto, Tahoma, Trebuchet MS en Verdana de beste lettertypen zonder schreef. Wil je toch een schreefletter gebruiken, kies dan niet voor Times New Roman (saai!), maar voor Cambria, Garamond of Georgia.

Welk lettertype niet gebruiken?

Comic sans: te clownesk en niet goed leesbaar. Courier: dit lettertype oogt alsof het getikt is op een oude schrijfmachine. En daardoor oogt het wat ouderwets en onduidelijk. Times New Roman: alhoewel dit lettertype wel goed leesbaar is, kun je het beter niet gebruiken.

Wat is het beste lettertype voor een verslag?

Gebruik een duidelijk en zakelijk lettertype. Enkele voorbeelden zijn Verdana, Times New Roman, of het standaard lettertype van Word; Calibri. Als lettergrootte kun je het beste 10 of 11 gebruiken.

Wat is een professioneel lettertype?

Vrijwel alle typografie-experts zien Helvetica als een veilige keuze omdat het makkelijk leesbaar is en licht en professioneel oogt. Andere lettertypes die een professionele indruk geven en makkelijk leesbaar zijn, zijn onder meer Proxima Nova (een betalend lettertype), Didot, Calibri, Cambria en Verdana.

Wat is de standaard lettergrootte op Word?

Wanneer Word opstart wordt het standaard sjabloon van Word geopend (Normal. dotm). Door in dit document uw standaard lettertype in te stellen, worden alle nieuwe documenten vanaf dat moment voorzien van het gekozen lettertype. In Word 2013 staat Calibri op regelafstand 1,15 en geeft Word na elke regel 8 punten ruimte.

Wat is een normaal lettertype?

Reacties. Het wás inderdaad altijd Times New Roman op grootte 12, maar dat is sinds de komst van Word 2007 veranderd in een nieuw lettertype genaamd Calibri, met grootte 11. Deze lettertypen zijn als standaard ingesteld bij het opstarten van een nieuw document in Word.