:

Wat is een Merkarchitectuur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Merkarchitectuur?
  2. Wat is een endorsed brand?
  3. Wat is een merkenstrategie?
  4. Wat is een House of Brands?
  5. Wat is endorsement strategie?
  6. Wat is een sub brand?
  7. Wat is een submerk?
  8. Wat is mono branding?
  9. Wat is endorsement marketing?
  10. Wat is individuele merkenstrategie?

Wat is een Merkarchitectuur?

Merkarchitectuur geeft een beschrijving van de manier waarop de verschillende merken, submerken en organisaties zich tot elkaar verhouden. Het geeft duidelijkheid over deze structuur voor mensen intern en extern.

Wat is een endorsed brand?

Bij een endorsement branding is sprake van een hoofdmerk en een afzendermerk (endorser). De organisatie brengt een aantal activiteiten onder haar eigen naam naar buiten, maar is minder aanwezig in het geheel. Het is dochterondernemingen of afzonderlijke divisies toegestaan onder die naam te opereren.

Wat is een merkenstrategie?

Een merkstrategie (ook wel merkontwikkelingsstrategie genoemd) is een langetermijnplan om een reeks langetermijndoelen te bereiken die uiteindelijk resulteren in herkenning van en voorkeur voor je merk door de consument.

Wat is een House of Brands?

House of brands (individuele merken) Hier is de corporate brand onzichtbaar. De verschillende producten/diensten hebben (elk) een eigen merk. Deze strategie wordt vaak gebruikt bij B2C-merken: de consumentenproducten die je in de supermarkt vindt.

Wat is endorsement strategie?

Een ander voorbeeld is Calvé met sauzen en pindakaas. Hier zou het bedrijf bijvoorbeeld vloeibare bakolie aan toe kunnen voegen. Er is dan sprake van endorsement strategie. Dergelijke endorsement branding zorgt ervoor dat het submerk wordt ondersteund door het hoofdmerk.

Wat is een sub brand?

Een merk dat verschillende producten onder meerdere labels op de markt brengt.

Wat is een submerk?

Toevoeging aan een familiemerk om een specifiek (type/soort) productfvariant) mee aan te duiden.

Wat is mono branding?

DEFINITIE - Strategie uitgaande van één enkel merk: alle producten van een bedrijf krijgen hetzelfde merk. OMSCHRIJVING - Organisatie die mono branding gebruiken vaak een groot, sterk en bekend merk voor verschillende producten. Deze sterke merken lenen zich in het bijzonder goed voor brand stretching.

Wat is endorsement marketing?

Pas endorsement toe door een persoon of merk zijn goede naam / reputatie / image te laten verbinden aan het merk dat jij wil promoten. Het Engelse woord 'endorsement' betekent dat het ene merk of persoon een ander merk of persoon ondersteunt met zijn goedkeuring.

Wat is individuele merkenstrategie?

Wat is een individuele (of house of brands) merkenstrategie? Bij een individuele merknaamstrategie krijgt elke productcategorie van een bedrijf een eigen merknaam. Dit is meestal voor grotere bedrijven weggelegd die geld kunnen investeren om meerdere merken op de markt te brengen.