:

Wat is ASA score?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is ASA score?
  2. Wat betekent ASA score 3?
  3. Welke ASA score?
  4. Wat is een anesthesioloog intensivist?
  5. Waarom mag je niet eten voor een narcose?
  6. Hoelang niet eten en drinken voor narcose?

Wat is ASA score?

ASA-Classificatie. De ASA classificatie wordt algemeen aanvaard om het anesthesierisico in te schatten en wordt gebruikt als leidraad om te bepalen welke bijkomende preoperatieve onderzoeken wenselijk zijn.

Wat betekent ASA score 3?

ASA 3: een patiënt met een ernstige medische aandoening of één of meer matige tot ernstige aandoeningen. Bijv. morbiede obesitas (BMI>40), COPD, pacemaker, ooit een hartinfarct of beroerte gehad hebben. ASA 4: een patiënt met een ernstige medische aandoening die levensbedreigend kan zijn.

Welke ASA score?

ASA 1: Normale, gezonde patiënt. ASA 2: Patiënt met een milde systemische ziekte. ASA 3: Patiënt met een ernstige systemische ziekte. ASA 4: Patiënt met een ernstige systemische ziekte die een constante bedreiging is voor het leven.

Wat is een anesthesioloog intensivist?

Anesthesioloog-intensivisten zijn gespecialiseerd in het bewaken behandelen van patiënten op de IC. Op een intensive care afdeling worden ernstig zieke patiënten 24 uur per dag intensief bewaakt en behandeld. Vaak zijn een of meerdere lichaamsfuncties uitgevallen of worden bedreigd.

Waarom mag je niet eten voor een narcose?

Uw maag moet leeg zijn wanneer u onder verdoving, narcose gaat. De narcose voor de operatie verdooft ook uw maag, waardoor deze stopt met werken. Een maag zonder knijpkracht, in combinatie met het horizontaal liggen op de operatietafel, vormen een risico voor het teruglopen van zure maaginhoud richting slokdarm.

Hoelang niet eten en drinken voor narcose?

Niet eten en drinken voor de operatie
Opnametijd (de tijd waarop u in het ziekenhuis moet zijn)U mag niet meer eten vanaf:U mag niet meer drinken vanaf:
​10.00 uur4.00 uur​​8.00 uur
​11.00 uur​5.00 uur​9.00 uur
​12.00 uur​6.00 uur​10.00 uur
​13.00 uur​7.00 uur​11.00 uur