:

Welke landen hebben een vulkaan?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke landen hebben een vulkaan?
 2. Hoeveel vulkanen zijn er in Europa?
 3. Heeft Noorwegen vulkanen?
 4. Heeft Marokko vulkanen?
 5. Hoeveel vulkanen zijn er nog actief?

Welke landen hebben een vulkaan?

Landen met vulkanen in Europa
 • Eifel - Duitsland.
 • IJsland.
 • Italië
 • Azoren - Portugal.
 • Canarische Eilanden - Spanje.
 • Ook enkele vulkanen in Griekenland, Frankrijk, Groenland, Groot-Brittannië, Noorwegen.

Hoeveel vulkanen zijn er in Europa?

Volcano.org geeft een lijst van 42 actieve vulkanen in Europa (die van het Aziatische deel van Turkije niet meegerekend), maar de IJslandse vulkanen ontbreken in deze lijst. In ieder geval komen oude en jonge vulkanen een stuk algemener voor dan je zou denken op basis van het aantal recente uitbarstingen.

Heeft Noorwegen vulkanen?

De Beerenberg op het Noorse eiland Jan Mayen is 's werelds noordelijkste actieve vulkaan en de enige actieve vulkaan op Noors grondgebied, met een hoogte van 2277 m. De vulkaan ligt in het noordoosten van Jan Mayen en was in 1985 voor het laatst actief.

Heeft Marokko vulkanen?

De Cumbre Vieja-vulkaan op het eiland voor de Marokkaanse kust barstte zo'n twee weken geleden uit. Het ging om de eerste eruptie in een halve eeuw. Er vielen geen slachtoffers, maar de materiële schade op het eiland is enorm en 6000 inwoners moesten hun huizen verlaten.

Hoeveel vulkanen zijn er nog actief?

Wereldwijd zijn er circa 1500 vulkanen die geologisch gezien als actief worden beschouwd. Met 'actief' bedoelen vulkanologen dat ze in de afgelopen tienduizend jaar ten minste een keer uitgebarsten zijn. Iets meer dan een derde van deze vulkanen is in de afgelopen tweeduizend jaar uitgebarsten.