:

Wat is een Alkaline dieet?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Alkaline dieet?
  2. Wat doet Alkaline?
  3. Wat is een alkalisch reinigingsmiddel?
  4. Wat is Zuurbalans?
  5. Waarom Alkaline water drinken?

Wat is een Alkaline dieet?

Het alkalische dieet bevordert de gezondheid. De meeste groenten – bladgroen, groentesap, peterselie, rauwe spinazie, broccoli, knoflook, okra, sperziebonen, bieten, uien, selderij, courgette en zoete aardappel – en ook fruit, honing, sojabonen en peulvruchten bevorderen een alkalische, basische reactie.

Wat doet Alkaline?

Het Alkaline eetpatroon voorkomt verzuring Ze noemen dat dieet-geïnduceerde metabole acidose. Wanneer je continue verzurend eet, dan heet het dus chronische laaggradige metabole acidose. Met het Alkaline eetpatroon zorg je voor een goede balans tussen base vormende en verzurende voedingsmiddelen.

Wat is een alkalisch reinigingsmiddel?

Bekende voorbeelden van alkalische reinigers voor industriële reiniging zijn zeep, soda of amonia. Een alkalische reiniger is altijd ontvettend en is dus niet geschikt voor vervuiling als roest of kalk. Hoe alkalischer de vloeistof des te beter deze ontvet.

Wat is Zuurbalans?

De zuurgraad van je bloed (uitgedrukt in pH-waarde) wordt bepaald door de hoeveelheid zure en basische stoffen in je bloed. In het beste geval zijn deze twee stoffen in evenwicht: het zogenaamde zuur-base evenwicht.

Waarom Alkaline water drinken?

Voordelen. Sommige onderzoeken bewijzen dat alkalisch water gunstig is voor mensen met diabetes, een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk. Wetenschappers beweren ook dat de hogere pH-waarde leidt tot een betere bloedcirculatie. Alkalisch water wordt ook beweerd om het anti-verouderingsproces te helpen.