:

Wat zegt Allah over onrecht?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat zegt Allah over onrecht?
  2. Hoe omgaan met onrecht Islam?
  3. Is pesten haram?
  4. Is kaarten toegestaan?
  5. Wat moet je zeggen voor een dua?

Wat zegt Allah over onrecht?

De profeet Mohammed (vzmh) vertelde namelijk dat Allah gezegd heeft: “O mijn dienaren, ik heb onrechtvaardigheid voor Mijzelf verboden en Ik heb het voor jullie onderling verboden: wees dus niet onrechtvaardig.” (Muslim)5 Blijkbaar vond Allah rechtvaardigheid zo belangrijk, dat hij onrechtvaardigheid niet alleen ...

Hoe omgaan met onrecht Islam?

' Hij – sallallahu 'alayhi wa sallam – antwoordde: 'Door hem geen onrecht te laten plegen, dat is de manier waarop je hem helpt. ' Ook als het onrecht naar ons toe gericht is, kunnen we de ander helpen het onrecht niet te plegen. Namelijk door onze emoties beter te reguleren en escalatie te voorkomen.

Is pesten haram?

Een van de gedragingen die de Islam verbiedt, is pesten. De mensen moeten onderling respect tonen voor elkaar. Iedereen is lichamelijk en qua vaardigheden verschillend geschapen door Allah (s.w.t.).

Is kaarten toegestaan?

“Het coronavirus kan zich vastzetten op papier, karton en dus ook op speelkaarten”, legt burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V) uit. “Als je kaart, geef je het virus continu aan elkaar door, dat is dus niet veilig. Daarnaast is het ook niet toegelaten om met meer dan twee mensen samen te komen.

Wat moet je zeggen voor een dua?

Gebruik namen en eigenschappen van Allah. Je dient herhaaldelijk aan Allah je smeekbede plegen en vastberaden zijn. Wend jezelf op nederige, eerbiedige en hoopvolle wijze tot Allah. Je mag niet gehaast zijn als je de smeekbede gaat verrichten.