:

Welke vitamines zitten er in amandelen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke vitamines zitten er in amandelen?
  2. Waar zijn amandelen gezond voor?
  3. Hebben amandelen veel calorieën?
  4. Welke amandelen zijn het gezondst?
  5. Wat doen amandelen voor je?

Welke vitamines zitten er in amandelen?

Amandelen zijn klein, maar krachtig! Ze zitten namelijk boordevol belangrijke voedingsstoffen – zoals gezonde vetten, plantaardige eiwitten en vezels. Ook bevatten ze sporenelementen, mineralen en vitaminen. Amandelen zijn vooral rijk aan magnesium, calcium en ijzer, maar ook vitamine E en B.

Waar zijn amandelen gezond voor?

Amandelen behoren al jaren tot de populairste en gezondste noten. Ze zitten namelijk boordevol onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen die helpen het lichaam gezond en in balans te houden. De amandel is rijk aan vitamine E die zorgt voor de bescherming van de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel.

Hebben amandelen veel calorieën?

1 handje (25 gram) amandelen, ongezouten bevat:
Energie158kcal
Vet14g
- waarvan verzadigd0,9g
Koolhydraten1,8g
- waarvan suikers1g

Welke amandelen zijn het gezondst?

Alle ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je. Dus ongebrand (rauw), gebrand en geroosterd. Denk aan amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten.

Wat doen amandelen voor je?

Waar dienen je amandelen voor? Al je amandelen beschermen je lichaam tegen bacteriën en virussen. Hieronder vallen je keelamandelen, neusamandelen, tongamandelen en ook je lymfeklieren. Je keelamandelen zorgen er vooral voor dat nare stoffen die via je mond binnenkomen, worden gefilterd.